Sitruunainen kukkakaalikuskus

Kukkakaali on monipuolinen kasvis, jota voi käyttää niin salaatiin, keittoon kuin graatiiniinkin. Se on mainio terveellinen herkku, joka sisältää paljon C-vitamiinia. Tämän kukkakaalikuskussalaatin voi valmistaa lisukkeeksi ilman proteiinia tai sitten ruokaisammaksi salaatiksi proteiinin kanssa. Pannulla pikaisesti paistettu kukkakaali maustetaan sitruunalla ja lehtipersiljalla. Salaatti on helppo ja nopea valmistaa.

Salaatin valmistukseen tarvitset

  • 600 g kukkakaalia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • Punainen chili
  • Öljyä
  • Sitruuna
  • 300 g kylmäsavutofua
  • 150 g kirsikkatomaatteja
  • 2 ruukkua lehtipersijaa
  • Kevätsipuli
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Kääri tofu talouspaperiin tai keittiöpyyhkeeseen ja laita painon alle, jotta suurin kosteus poistuu tofusta. Voit vaihtaa tofun myös muuhun proteiiniin tai jättää kokonaan pois jos haluat salaatin lisukkeeksi.

Pese kukkakaali ja irrota kukinnot. Laita kukinnot leikkuuterälliseen tehosekoittimeen ja silppua pieneksi ryynimäiseksi muruksi. 
Poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi. Samoin pilko valkosipulinkynnet pieniksi. Kaada ruokalusikallinen öljyä pannulle ja kuumenna. Laita valkosipulit ja chili pannulle ja anna pehmetä hetki. 
Lisää kukkakaalimuru pannulle ja anna lämmitä muutama minuutti. Purista sitruunanmehu kukkakaaliseoksen sekaan, lisää suolaa ja pippuria ja anna hautua pari minuuttia. 

Kypsymisen aikana pilko tofu pieniksi kuutioiksi. Kaada kukkakaaliseos kulhoon. Laita tofut ensin kuumalle kuivalle pannulle, jotta tofu kuivuu vielä enemmän. Noin 5 minuutin kuluttua lisää pannulle hiukan öljyä ja ruskista tofu. Anna tofun saada kunnolla väriä pintaan ja kääntele välillä. 

Irrottele sillä aikaa lehtipersiljan lehdet varsista ja lisää persilja kukkakaaliseoksen joukkoon. Kun tofut ovat saaneet kauniin ruskean pinnan, kaada ne kukkakaalikuskusin sekaan ja sekoita seos. Kuutioi kirsikkatomaatit neljään osaan ja sekoitan salaattiin. Pilko kevätsipuli ja lisää nekin salaattiin. 

Maista ennen tarjoilua ja lisää tarpeen mukaan suolaa tai pippuria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *