Kurpitsa-ricottasalaatti

Loppukesästä salaateilta alkaa kaipaamaan lämpöisiä makuja raikkauden sijaan. Tämä salaatti on mitä mainioin kylmeneviin ilmoihin ja salaattiin tarvitset vain muutaman raaka-aineen. Paahdetun myskikurpitsan ja ricottajuuston liitto saa koukuttumaan salaattiin. Tämän salaatin valmistat nopeasti vaikka arkilounaaksi.

Näitä tarvitset salaattiin

  • 1 myskikurpitsa (noin 900 g)
  • 0,75 dl oliiviöljyä
  • 1,5 tl suolaa
  • 3 tl savustettua paprikaa
  • 1 rkl kuivattuja yrttejä (esim. Provencen yrittiseosta)
  • 1 tl chilimausteseosta
  • 1 pss (80 g) vuonankaalia
  • 50 g rucolaa
  • 50 g cashewpähkinöitä
  • 250 g ricottaa

Aloita salaatin teko kurpitsan paahtamisesta. Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen. Halkaise myskikurpitsa pituussuunnassa. Poista siemenet ja kuori kurpitsa. Pilko kurpitsa sopivan kokoisiksi paloiksi. Siirrä kurpitsat kulhoon ja lisää öljy, mausteet ja suola kurpitsojen joukkoon. Sekoita kunnolla, että mausteet ja öljy ovat hyvin kaikissa kurpitsanpaloissa. Nostele kurpitsat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja laita pelti uuniin 30 minuutiksi.

Paahda pähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, että saavat hieman väriä. Ole tarkkana pähkinöiden kanssa ja kääntele niitä säännöllisesti etteivät ne pala.

Aloita salaatin kokoaminen. Sekoita vuonankaali ja rucola keskenään. Riko riccotta haarukalla murumaiseksi ja nostele salaatin päälle. Nosta hieman jäähtyneet kurpitsakuutiot juuston päälle ja lisää lopuksi pähkinät.

Kostea ricotta ja mausteiset kurpitsat antavat salaatille kostettua ja makua niin paljon, ettei salaatti sen enempää kaipaa kastiketta. Kurpitsa paahtuu maukkaaksi pelkän suolan ja öljyn voiminkin, mutta niistä ei kannata säästellä, parhaan lopputuloksen saamiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *