Kesän maistuva ateria syntyy täyttämällä salaatinlehdet BBQ-kastikkeella maustetulla tofulla ja nuudelilla. Salaattiveneiden valmistukseen sopii parhaiten pikkusalaatti eli sydänsalaatti, joka on maukas ja tukevalehtinen salaatti. Salaattiveneiden valmistus on helppoa ja nopeaa.

Näitä tarvitset salaattiveneiden valmistukseen

  • 500 g maustamatonta tofua
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 100 g pätkittyä täysjyvänuudelia (SpiceUp!)
  • 1,5 dl BBQ-kastiketta
  • 2 pikkusalaattia/sydänsalaattia
  • majoneesia
  • kevätsipulia
  • punainen chili

Aloita salaattiveneiden valmistus täytteestä. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuivaa tofun pinta talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Raasta tofu raastimella ja kaada kulhoon. Sekoita tofun sekaan soijakastike ja öljy. Levitä tofu tasaisesti leivinpaperin päälle pellille ja nosta pelti uuniin 20 minuutiksi.

Irroittele sillä välin salaatin lehdet kannasta ja asettele tarjoiluastialle. Keitä nuudeli kypsäksi 4 minuuttia ja kaada vesi pois. Viipaloi kevätsipuli ja chili. Levitä vajaa teelusikallinen majoneesia kullekin lehdelle.

Nosta tofu uunista ja kaada kulhoon. Sekoita tofu kunnolla irtonaiseksi. Lisää nuudelit tofujen joukkoon. Lisää vielä BBQ-kastike ja sekoita kunnolla sekaisin. Nostele täytettä kullekin lehdelle. Ripottele päälle kevätsipulit ja chiliviipaleita.

Suositellut julkaisut