Parsakaali on yksi terveellisimmistä kasviksista ja ulkonäöltään samankaltaista kukkakaalia voimakkaamman makuinen. Parsakaalin maku muuttuu valmistustavan mukaan. Kun sen paahtaa uunissa, saa se ihanan pähkinäisen maun. Yhdistä uunissa paahdettu parsakaali pastan kanssa salaatiksi ja saat mainion lounaan.
Salaatin valmistukseen tarvitset
- 1 parsakaali
- 250 g pastaa
- 1 päärynä
- 35 g rucolaa
- 8 aurinkokuivattua tomaattia
- 1 kevätsipuli
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
Kastike
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- 2 tl hunajaa
- 1/2 tl suolaa
Laita uuni lämpeämään 220 asteeseen. Pilko parsakaalin kukinnot pieniksi paloiksi. Sekoita kukintoihin kulhossa 2-3 rkl oliiviöljyä parsakaalin koosta riippuen. Sekoita joukkoon myö ripaus suolaa ja pippuria. Nosta parsakaalit leivinpaperin päälle uunipelille. Paahda parsakaaleja uunissa 10-15 minuuttia, kunnes parsakaalit ovat saaneet hieman väriä pintaansa.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, runsaasti suolatussa vedessä. Kun pasta on valmista, huuhtele kylmällä vedellä. Kuori ja pilko päärynä sopivan kokoisiksi palasiksi. Viipaloi myös kevätsipuli ja aurinkokuivatut tomaatit.
Valmista kastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset pullossa tai lasipurkissa kunnolla sekaisin.
Kaada pasta tarjoiluastiaan ja nosta sekaan, parsakaalit, rucola, päärynät ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita vielä kastike salaatin joukkoon ja ripottele lopuksi kevätsipuli salaatin päälle.