Sitruuna on monikäyttöinen hedelmä ja se tuo ruokaan mukavan raikkauden. Tämän risoton sitruuna tekee keveän tuntuiseksi hapokkuudellaan. Kurkuma antaa väriä risotolle ja vahvistaa tunnetta sitruunaisesta makuelämyksestä.

Risoton valmistukseen tarvitset

  • 3 pientä salottisipulia
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl voita
  • 3 dl risottoriisiä esim. arborio-riisi
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 2 dl valkoviiniä esim. alkoholiton hedelmäinen viini
  • 1 l vettä
  • 2 kasvisfondikuutiota
  • 100 g parmesaania raastettuna
  • 1 rkl mascarponejuustoa
  • 1 sitruuna
  • 300 g kylmäsavutofua
  • rypsiöljyä

Pilko salottisipulit ja valkosipulit pieneksi. Laita voi pannulle ja kuullota sipuleita hetki voissa. Lisää riisi ja kurkuma pannulle ja sekoita kunnes riisi on läpikuultavaa.

Leikkaa tofu noin 1 cm paksuisiksi siivuiksi ja purista kevyesti tofua talouspapereiden välissä. Kun tofusta on irronnut enin kosteus pilko tofut kuutioiksi.

Laita vesi kiehumaan ja lisää kasvisfondikuutiot veteen. Lisää valkoviini riisin sekaan pannulle ja anna hautua välillä sekoittaen, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää kuumaa kasvislientä pannulle muutama kauhallinen kerrallaan ja anna imeytyä riisiin välillä sekoittaen. Jatka tätä noin 20-25 minuuttia tai kunnes riisi on kypsä, mutta edelleen hieman napsakka.

Risoton valmistuessa laita kuiva pannu levylle ja nosta tofukuutiot pannulle. Pyörittele kuutioita välillä, kunnes kuutiot ovat saaneet ruskean pinnan. Lisää lopuksi öljyä pannulle ja paista tofuihin rapea pinta.

Purista sitruunan mehu. Lisää raastettu parmesaani riisin sekaan ja sekoita. Lisää lopuksi vielä sitruunan mehu ja sekoita.

Nosta paistetut tofut tarjolle risoton kaveriksi.

Suositellut julkaisut