Syksyllä ilmojen kylmetessä alkaa tehdä mieli lämpöisiä keittoja ja yksi näistä ihanista keitoista on borssikeitto. Borssikeitossa punajuuri on pääosassa ja tekee keitosta mahtavan näköisen ja makuisen. Tämä lihaton borssikeitto saa proteiininsa kylmäsavutofusta. Borssikeiton ehdoton kaveri on smetana, joka tuo pehmeyttä etikkaiselle liemelle. 

Keiton valmistukseen tarvitset

  • 500 g punajuurta
  • 3 porkkanaa
  • 400 g kaalia
  • 1 punasipuli
  • 1,5 l vettä
  • 2 kasvisfondikuutiota
  • 0,75 dl punaviinietikkaa
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 300 g kylmäsavutofua  
  • tarjolle smetanaa ja persiljaa

Kuori porkkanat, sipuli ja punajuuret. Raasta esimerkiksi mandoliinilla porkkanat, punajuuret ja kaali suikaleiksi. Pilko sipuli.   

Lisää kasvikset ja vesi kattilaan ja kieuhauta. Lisää kasvisfondikuutiot, punaviinietikka, timjami, pippuri ja suola. Anna kieuhua noin 20 minuttia kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Kuutioi tofu ja lisää se sekä valkosipulijauhe keittoon. Annan kieuhua vielä noin 5 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.  

Tarjoile keitto smetanan ja persiljan kanssa.

Suositellut julkaisut