Ruusukaalisalaatti

Ruusukaali on syksyn herkku. Kaali on raakana mainioa ja maukas salaatin raaka-aine. Tässä salaatti valmistetaan ruusukaalista, mutta alkukesästä voit valmistaa tämän saman salaatin herkullisesta varhaiskaalista. Salaatissa kaali saa seurakseen juustoa, omenaa ja pähkinöitä. Tämä helppo syksyinen salaatti kaunistaa myös pöytää kauniisti värikkäällä ilmeellään. 

Salaatin valmistukseen tarvitset

  • 1 pkt (300 g) ruusukaaleja
  • 60 g Karelia juustoa tai muuta täyteläistä pehmeää juustoa
  • 40 g cashew pähkinöitä
  • 100 g makeaa omenaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • suolaa 
  • mustapippuria

Leikkaa ruusukaaleista kanta pois ja poista päällimäiset lehdet, jos ovat huonoja. Irrota lehdet kaaleista. Helpoiten se sujuu, kun leikkaat kantaa lisää pois sitä mukaan kun irrotat lehtiä. Lehtiä jää noin 150 g, kun käytät 300 g kaaleja. Siirrä lrrotetut lehdet kulhoon.

Sekoita voimakkaasti oliiviöljy ja sitruunan mehu, sekä ripaus suolaa ja pippuria keskenään. Kaada kastike ruusukaalien sekaan ja sekoita kaalit. Rouhi pähkinöitä hieman pienemmiksi ja paahda kuumalla pannulla ilman öljyä, kunnes pähkinät saavat pintaansa hieman väriä. Pilko omenat ja juusto sopivan kokoisiksi paloiksi.

Nostele kaalin lehdet lautaselle. Lisää omenat, juusto ja pähkinät. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *