Munakoison maku on mahtava, mutta siihen pääsy vaatii munakoison huolellisen kypsentämisen. Se onnistuu helposti vaikkapa uunissa, kun munakoison halkaisee pituussuunnassa puoliksi ja sivelee puolikkaat oliiviöljyllä. Paahdon jälkeen munakoiso on helppo täyttää mieleisillään täytteillä. Tässä reseptissä munakoiso saa kaveriksi tomaattia ja fetaa.

Täytettyjen munakoisojen valmistukseen tarvitset

  • 1 munakoiso
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tomaatti
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 100 g fetaa
  • suolaa
  • pippuria
  • hiukan lehtipersiljaa
  • jokunen kapris

Halkaise munakoiso pituussuunnassa, kantaa ei tarvitse poistaa. Nosta munakoisot pellille leivinpaperin päälle. Tee munakoison leikkuupuolelle ristiviillot, kuitenkin niin, etteivät mene läpi munakoisosta. Ripottele munakoisojen pinnalle suolaa ja anna levätä puoli tuntia. Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen.

Pyyhi munakoisojen pinnalle noussut neste huolellisesti pois. Ota puolet oliiviöljystä ja sivele sillä kokonaan munakoisojen leikkuupinnat. ripottele päälle suolaa ja pippuria. Nosta munakoisot uuniin ja paista 25 minuuttia, käännä vielä uuni grillivastuksille ja nosta lämpö 250 asteeseen ja jatka paistamista 5 minuuttia, niin saat munakoisoon kauniin pinnan.

Kun munakoisot ovat uunissa, pilko tomaatti kuutioksi. Sekoita sitruunan mehu ja loput oliiviöljystä keskenään ja lisää ripaus suolaa. Lisää tomaattikuutiot liemeen ja nosta maustumaan jääkaappiin. Murenna feta sopivan kokoiseksi muruksi ja pilko lehtipersiljan lehdet.

Nosta munakoisot uunista ja nostele päälle tomaatit, feta, lehtipersilja ja muutama kapris antamaan makua.

Suositellut julkaisut