Erilaisia maustekastikkeita on kiva valmistaa itse, jolloin kastiketta voi myös tarpeen mukaan maustaa mieleisekseen. Makeassa chilikastikkeessa chilin tulisuus taittuu ja kastikse sopii monipuolisesti antamaan ruokaan makua. Kastikkeen valmistus on helppoa ja nopeaa ja niinpä sen voi hyvin valmistaa samaan aikaan ruuan kanssa.

Chilikastikkeen valmistukseen tarvitset

2 tomaattia
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 dl punaviinietikkaa
0,5 tl suolaa
3 mietoa chiliä
0,5-1 rkl hunajaa
2 rkl sitruunamehua
2 tl maissitärkkelystä 

Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Pilko chilit siemenineen pieniksi paloiksi. 

Laita tomaatit, 0,5 dl vettä, sokeri, punaviinietikka ja suola kattilaan. Keitä seosta noin 8-10 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmentyneet. Lisää chilit, hunaja ja sitruunamehu ja jatka keittämistä noin 5 minuuttia. Sekoita maissitärkkelys 0,5 dl kylmää vettä ja kaada kastikkeen sekaan. Anna kiehua vielä hetki ja nosta sitten pois levyltä. 

Kaada kastike puhtaaseen lasipurkkiin ja siirrä viilentymisen jälkeen jääkaappiin. Voit myös tarvittaessa käyttää kastikkeen vaikka heti. Kastike säilyy noin viikon jääkaapissa.