Brie-rypälesalaatti

Parhaat salaatit syntyvät usein vähistä elementeistä. Salaattiin jää koukkuun, kun se sisältää suolaista ja makeaa sopivassa suhteessa. Tässä salaatissa viinirypäleet paahdetaan uunissa makeiksi kavereiksi Brie-juustolle. Viinirypäleiden paahtaminen saa salaatin maistumaan erityisen herkulliselta.

Näitä tarvitset salaatin valmistukseen

  • n. 200 g erilaisia salaatteja
  • 350 g rypäleitä
  • 125 g Brietä
  • 0,75 dl hasselpähkinöitä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Pese ja kuivaa viinirypäleet huolellisesti. Halutessasi voit iroittaa rypäleet varsista, voit myös paahtaa rypäleet varsineen. Laita rypäleet uunivuokaan ja sekoita öljy ja suola rypäleisiin. Nosta vuoka uuniin 20 minuutiksi. Jatka vielä paahtamista 225 asteessa 5 minuuttia. Nosta rypäleet odottamaan salaatin valmistusta.

Pese ja kuivaa salaatit ja revi käsin kulhoon. Leikkaa brie sopivan kokoisiksi palasiksi ja asettele salaatin päälle. Nostele hieman jäähtyneet viinirypäleet salaatin joukkoon. Kaada pähkinät vielä salaatin mukaan. Paahtuneet viinirypäleet ovat niin mehukkaita, että salaatti ei kastiketta kaipaa kaverikseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *