Osa liharuuista on mitä maukkaimpia kasvisversioina. Nyhtökaurastroganoff tarjoiltuna perunamuusin kanssa on yksi niistä herkuista, joita ei voi lakata syömästä. Nyhtökaura hautuu kastikkeessa ihanan pehmeäksi.

Näitä tarvitset nyhtökaurastroganoffin valmistukseen

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 pkt 240g nyhtökauraa (tomaatti)
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1,5 dl valkoviiniä (käytän alkoholitonta Sangre de toro viiniä)
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 dl kaurakermaa
  • 1 maustekurkku

Jos tarjoat kastikkeen kanssa perunamuusia, laita 1 kg perunoita kiehumaan kastikkeen valmistuksen ajaksi. Kun perunat ovat kypsiä, soseuta perunat voin, suolan ja maidon kanssa.

Aloita kastikkeen valmistus pilkkomalla sipuli, valkosipulit ja maustekurkku. Lämmitä paistinpannu ja lisää öljy pannulle. Kuullota sipuleita hetki pannulla ja lisää mausteet ja suola sipulien joukkoon. Pyörittele sipuliseosta hetki pannulla, että mausteet saavat hieman paahtua. Lisää pannulle nyhtökaura ja lisää tarvittaessa hiukan öljyä, jos seos tuntuu ihan kuivalta. Lisää pannulle viini ja anna hautua niin kauan, että viini on imeytynyt nyhtökauraan. Lisää sitten tomaattipyree ja sekoita kunnolla sekaisin. Lisää vielä kaurakerma ja sekoita. Lisää lopuksi pilkottu maustekurkku ja anna kastikkeen hautua hetken aikaa.

Tarjoa stroganoff perunamuusin kanssa ja viimeistele makusi mukaan lehtipersiljalla tai korianterilla.

Suositellut julkaisut