Helppo jälkiruoka ja tarjottava kahvin kanssa syntyy kokoamalla kakku lasiin. Kakkupohja valmistetaan mikrossa kuppikakusta, kermavaahto saa kaverikseen mascarponejuustoa ja mansikka raikastaa kokonaisuuden. Jälkiruoka valmistuu hetkessä ja sopii mainiosti kesävieraiden kestitsemiseen parhaaseen mansikka-aikaan.

Näitä tarvitset kakun valmistamiseen

(4 annosta)

Kakku

  • 30 g voita
  • 30 g sokeria
  • 5 g tummaa kaakaota
  • 1 muna
  • 1 rkl maitoa
  • 30 g jauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa

Mascarponevaahto

  • 1 dl vispi- tai kuohukermaa
  • 100 g mascarponea
  • 1 tl vaniljasokeria

Päälle

  • 100 g mansikoita (tai enemmän)

Aloita annoksen valmistaminen mikrokakusta. Laita mikron kestävään astiaan voi, sokeri ja kaakaojauhe. Lämmitä mikrossa täydellä teholla 1 minuutti. Nosta astia mikrosta sekoita kunnolla ja lisää loput ainekset astiaan. Sekoita vielä kaikki sekaisin tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen mikron kestävään kuppiin ja nosta kupit mikroon 2 minuutiksi 250 w. Varmista että kakut ovat kypsiä, mutta eivät kuivia. Jaa kakut neljään lasiin tai tarjoilukulhoon nostelemalla lusikalla kakun paloja laseihin.

Valmista mascarponevaahto. Aloita vatkaamalla kerma paksuksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja vaniljasokeri kermavaahdon sekaan sekoittaen lusikalla tasaiseksi.

Pilko mansikat sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Kokoa annos jakamalla mascarponevaahto ja mansikat laseissa olevien kakkujen päälle. Koristele halutessasi syötävillä kukilla.

Suositellut julkaisut