Kasviksista, tofusta ja juustosta, syntyy pastan kanssa mitä mainioin vuokaruoka. Pastavuoka on todellinen arjen pelastaja, josta riittää syötävää useammalle päivälle.

Näitä tarvitset pastavuoan valmistukseen

  • 350 g pastaa
  • 1 parsakaali
  • 1 punainen paprika
  • 300 g kylmäsavutofua
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl pastan keitinvettä
  • 250 g juustokastiketta (esim. Koskenlaskija ruoka)
  • 2 dl kaurakermaa
  • 75 g juustoraastetta
  • 1 tl suolaa
  • chilihiutaleita

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Keitä pasta runsaasti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Ota pastan keitinvettä talteen 2 dl ja kaada pastasta loppu vesi pois.

Kuivaa tofusta enin kosteus puristamalla tofua talouspaperin välissä. Paista tofuun kuivalla pannulla ensin hieman ruskeaa pintaa ja lisää lopuksi pari ruokalusikallista öljyä. Pilko parsakaalin kukinto sopivan kokoisiksi paloiksi ja laita tofun kanssa hetkeksi pannulle. Pilko paprika.

Kaada pasta, kasvikset ja tofu uunivuokaan. Lisää keitinvesi ja juustokastike ja sekoita. Lisää vielä kaurakerma, juustoraaste sekä suola ja chilihiutaleita makusi mukaan. Sekoita vielä kaikki tasaisesti sekaisin.

Nosta vuoka uuniin ja paista 40 minuuttia.

Suositellut julkaisut