Peltiruoka on arjenpelastaja, joka valmistuu nimensä mukaan uunipelillä. Tämän tofupellin valmisteluun menee 10-15 minuuttia, jonka jälkeen uuni tekee loput. Makua pellillä on riittämiin, sen varmistaa makeat miniluumutomaatit ja paahtunut parsakaali.
Näitä tarvitset tofupellin valmistamiseen
- 165 g vehnänuudelia
- 1 parsakaali
- 250 g miniluumutomaatteja
- 300 g kylmäsavu tofua
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- mustapippuria rouhittuna
- 2 tl chilimausteseosta
- kaksi varta kevätsipulia
Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Keitä nuudeli pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois nuudeleista.
Pilko parsakaalin kukinto pieniksi nupuiksi. Viipaloi tofu ja kuivaa enin kosteus tofusta talouspaperin tai keittiöpyyhkeen välissä painellen. Pilko tofu kuutioiksi. Viipaloi kevätsipuli sopivan kokoisiksi suikaleiksi.
Kaada nuudelit leivinpaperin päälle pellille ja levitä koko pellille tasaisesti. Nostele tofukuutiot nuudelin päälle. Kaada vielä pilkotut parsakaalit ja kokonaiset miniluumutomaatit tofukuutioiden päälle tasaisesti. Pirskottele oliivilöljy tasaisesti kasvisten ja nuudelin päälle. Ripottele suola, pippuri ja chilimausteseos kasvisten päälle.
Nosta pelti uuniin puoleksi tunniksi. Kun kasvikset ja tofu ovat paahtuneet, nosta pelti uunista ja nostele vielä silputtu kevätsipuli kasvisten päälle. Sekoita peltiruoka, jotta mausteet ja öljy sekoittuvat vielä kunnolla. Tarjoa heti!