Juuresten satokautta on loppukesä ja alkusyksy, jolloin juurekset ova parhaimmillaan. Juuresten maku pääsee parhaiten esiin, kun ne saavat muhia pitkään uunin lämmössä. Tässä juureskiusauksessa punajuuri saa kaverikseen porkkanan ja palsternakan. Juuresten makua täydentää aurajuusto. Kiusaus syntyy vähistä aineksista ja helppo valmistaa.

Näitä tarvitset juureskiusauksen valmistukseen

  • 600 g punajuuria
  • 300 g porkkanoita
  • 300 g palsternakkaa
  • 150 g aurajuustomurua
  • 4 dl kaurakermaa
  • 1 fond du chef kasviannosfondi

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja pilko juurekset samankokoisiksi suikaleiksi. Nosta suikaleet uunivuokaa. Sekoita aurajuustomuru kasvisten sekaan. Halutessasi voit lämmittää kaurakermaa ja sekoittaa kasvisannosfondin kerman sekaan ja kaataa sitten juuresten päälle. Voit myös pilkkoa fondia pienemmäksi ja nostella sen juuresten päälle ja kaataa kerman kylmänä joukkoon. Tällöin muista sekoittaa kiusausta noin puolen tunnin kuluttua, jotta fondi sekoittuu kunnolla juuresten sekaan. Anna kiusauksen tekeytyä uunissa 2 tunnin ajan, jotta juurekset pehmenevät kunnolla. Jos pinta meinaa tunnua liikaa, laita vuoaan päälle folio loppu paiston ajaksi.

Suositellut julkaisut