Tomaatit ovat kesällä parhaimmillaan ja uunissa niiden maku vain syvenee. Tässä pehmeässä piirakassa tomaatti saa kaverikseen pehmeän juustotäytteen ja myös pohjaan laitetaan juustoa. Täydellinen piirakka lounaaksi tai kahvin kaveriksi. Piirakka on nopea ja helppo valmistaa ja maistuu heti uunituoreena tai myöhemmin kylmänä.
Näitä tarvitset piirakan valmistukseen
Pohja
- 100 g huonelämmintä voita
- 100 g emmental-juustoraastetta
- 100 g vehnäjauhoja
Täyte
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 140 g maustamatonta vuohenmaitotuorejuustoa
- 180 g ranskankermaa
- 2 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 tl kuivattua basilikaa
- ripaus pippuria
- 200 g miniluumutomaatteja
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Aloita pohjan valmistus sekoittamalla vehnäjauhot ja juustoraaste, lisää voi ja sekoita käsin taikinaksi. Painele taikina 28 cm leveään piirakkavuokaan. Nosta vuoka jääkappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.
Aloita täytteen valmistaminen sekoittamalla tuorejuustot, ranskankerma ja kananmunat hyvin sekaisin käsivispilällä. Lisää mausteet ja sekoita vielä hyvin sekaisin. Pilko tomaatit.
Levitä täyte piirakkataikinan päälle. Asettele tomaatit täytteen päälle ja nosta uunin alatasolle. Paista piirakkaa 30-35 minuttia.