Suppilovahveropiirakka

Tänä syksynä on saanut nauttia runsaista sienimetsistä. Yksi suosituimpia sieniä on suppilovahvero, joka sopii moneen ruokaan. Siitä valmistuu vaikkapa tämä suppilovahveropiirakka, joka on ihana syksyinen herkku. Piirakka vi kielen mennessään. Kauniin piirakan saat, kun valmistat sen irtopohjavuoassa.

Näitä tarvitset piirakan valmistukseen

Pohja

  • 125 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 20 g emmentalraastetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 dl maitoa

Täyte

  • 250 g suppilovahveroita
  • 1 sipuli
  • 1,5 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 200 g ranskankermaa
  • 3 munaa
  • 100 g emmentalraastetta

Valmista ensin pohja. Nypi kaikki pohjan ainekset sekaisin keskenään ja puristele sitten taikinaksi. Nosta taikina jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.

Aloita täytteen valmistus. Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi. Halutessasi voit myös pilkkoa sieniä pienemmäksi. Nosta sienet ja sipuli pannulle ja lämmitä keskilämmöllä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut sienistä. Lisää voi, suola ja pippuri sienten sekaan ja sekoita. Anna hautua hetki. Kaada sienet kulhoon odottamaan.

Vuoraa irtopohjavuoaan (ø 19cm) pohja leivinpaperilla ja jätä reunat vapaaksi. Levitä taikina sormin vuoan pohjalle ja reunoille, ylös asti. Laita pohjan sisään folia ja kaada painoksi kuivia herneitä, riisiä tms. Nosta vuoka uuniin 10 minuutiksi.

Kun pohja on uunissa, valmista täyte. Kaada sienten sekaan ranskankerma, munat ja emmentalraaste. Sekoita kunnolla, että täyte sekoittuu tasaiseksi. Nosta pohja uunista, poista paino ja kaada täyte pohjan päälle.

Laita piirakka uuniin 35 minuutiksi. Anna valmiin piirakan jäähtyä hiukan vuoassa ennen kuin poistat vuoan ja siirrät piirakan leivinpaperilta tarjoilualustalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *