Limeposset

Posset on takuuvarma raikas jälkiruoka, joka onnistuu melkein mistä tahansa happamasta hedelmästä tai marjasta ja kermasta. Tässä ohjeessa posset valmistetaan limestä ja päälle valmistetaan kiille, joka tuo limen värin esiin. Yleensä posset ei kiillettä sisällä, joten halutessasi valmista annos ilman kiillettä.

Näitä tarvitset possetin valmistukseen

  • 4 dl kermaa
  • 1 dl sokeria
  • 0,75 dl limen mehua (n. 2 limeä)
Pinnalle
  • 1 dl limen mehua (n. 3 limeä)
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 tl vihreää elintarvikeväriä
  • 1 liivatelehti
  • pistaasipähkinöitä
  • ananaskirsikoita

Kiehauta kerma ja sokeri kattilassa. Anna hautua ilman kiehumista viisi minuuttia. Purista limen mehu ja lisää mehu seokseen. Kiehuta ja anna poreilla viisi minuuttia.

Kaada seos annoskulhoihin ja nosta jääkaappiin. Annostelua helpottaa kun kaadat seoksen kannuun annosten jakamiseksi. Hyytyminen kestää melko pitkään, joten kannattaa tehdä possetit valmiiksi jo edellisenä iltana.

Pinnalle tuleva kiille on hyvä tehdä viimeistään noin 4 tuntia ennen syömistä. Laita liivate kylmään veteen. Kieuhauta mehu ja sokeri kattilassa. Ota kattila pois levyltä. Lisää vihreä elintarvikeväri ja sekoita. Purista liivate joukkoon ja sekoita. Kaada seos kannuun ja anna jäähtyä pari minuuttia. Kaada seos possettien päälle ja nosta possetit jääkaappiin noin neljäksi tunniksi.

Koristele valmiit possetit esimerkiksi rouhituilla pistaasipähkiöillä ja puolitetuilla ananaskirsikoilla. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *