Kesäkurpitsan mieto maku mahdollistaa sen monipuolisen käytön ruuanlaitossa ja leivonnassa. Tässä reseptissä kesäkurpitsa kääritään rullalle ja täytetään ricotalla. Kesäkurpitsarullat on raikkautensa ansiosta mainiota tarjottavaa kesähelteillä.
Näitä tarvitset rullien valmistukseen
- 1-2 kesäkurpitsaa
- 250 g ricottaa
- puolikkaan sitruunan mehu
- 4 valkosipulin kynttä
- 1 sipuli
- 1/2 dl parmesaania raastettuna
- 1/2 dl pinjansiemeniä
Viipaloi kesäkurpitsat juustohöylällä pituussuunnassa. Levitä viipaleet leikkuulaudalle ja ripottele suolaa viipaleiden päälle. Anna nesteen nousta kesäkurpitsoista noin 15-20 minuuttia ja kuivaa viipaleet tämän jälkeen. Laita parillapannu kuumenemaan melko kuumalle ja nosta viipaleita kuivalle pannulle sen verran kun kerralla mahtuu. Anna viipaleiden kypsyä pannulla kunnes viipaleet hieman saavat ruskeaa väriä. Käännä viipaleet vielä toisin päin ja anna lämmetä hetken aikaa. Paista kaikki viipaleet samalla tavalla ja nosta odottamaan täyttämistä.
Valmista täyte. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla kovalla lämmöllä, sekoittele siemeniä kuitenkin koko ajan, ettei siemenet pala. Kun siemenet saavat väriä pintaansa, kaada ne kulhoon. Raasta parmesaanijuusto. Pilko valkosipulinkynnet ja sipuli pieneksi paloiksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes saavat hieman väriä. Sekoita sipulit, ricotta, sitruunan mehu ja parmesaani pinjansiementen joukkoon.
Levitä kesäkurpitsaviipaleille täytettä niin, että toiseen päähän jää noin 4 cm tyhjää. Aloita rullien kääriminen siitä päästä, jossa on täytettä ja rullaa loppuu asti. Halutessasi voit kiinnittää rullan cocktailtikulla.