Sipuli, joka usein on sivuosassaa ruuassa, pääsee tässä pihvinä pääosaan. Kun sipulin karamellisoi, pääsee sen makea maku esiin mahtavalla tavalla. Karamellisointi vaatii kuitenkin oman aikansa, eikä ole hätäisen kokin puuhaa. Isoimmat sipulikiekot saat jättisipulista, jonka maku on hieman miedompi kuin keltasipulin.
Näitä tarvitset karamellisoidun sipulin valmistukseen
- 1 jättisipuli
- 25 g voita
- 4 rkl öljyä
- suolaa
- pippuria
Laita pannu kuumenemaan hellan keskilämmöllä. Sulata voi pannulla ja lisää öljy joukkoon. Viipaloi jättisipuli noin 1,5 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kun voi-öljyseos on kuumentunut, nosta sipuliviipaleet varovasti pannulle, jotta keskiosa ei irtoa reunoista. Ripottele sipulin pinnalle suolaa ja pippuria. Paista viipaleita keskilämmöllä pannulla noin 20-30 minuuttia. Tarkista loppupuolella, onko sipuli alkanut ruskistua ja karamellisoitua pinnalta. Kun sipuli on ruskistunut kauniin väriseksi, käännä sipuli ja jatka sipulin paistamista toiset 20-30 minuuttia, kunnes sipuli on toiseltakin puolelta sopivan värinen. Paistolämpötila tulee pitää koko paiston ajan riittävän matalana, ettei sipuli pala vaan pinta karamellisoituu mukavasti.