Hodarivuoka

Hot dog tai tutummin hodari kuuluu niihin hienoihin ruokiin, joita voi varioida ihan loputtomasti. Yksi mainio tapa valmistaa hot dogeja on tehdä ne uunivuoassa. Hodarivuoka laitetaan uuniin lämpeämään ja näin valmistuu samalla kerralla isommallekin porukalle hot dogit. Uunissa valmistaessa sämpylöistä tulee myös hieman rapeita, joka antaa hodarille hyvää suutuntumaa. Uunin jälkeen hodarit viimeistellään pikkelöidyllä punakaalilla ja smetanalla. Nämä kasvihodarit vievät kielen menessä ja niitä kannattaakin varata useampi kappale syöjää kohti.

Näitä tarvitset hodarivuoan valmistamiseen

  • 6 kpl mini hot dog sämpylää
  • 6 kpl kasvisnakkeja (itse käytän Muu kasvisnakkeja)
  • 1,5 dl bbq-kastiketta
  • 1 dl juustoraastetta
  • 200 g punakaalia
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,25 dl punaviinietikkaa
  • 0,75 dl vettä
  • kevätsipulia
  • smetanaa

Aloita valmistamalla pikkelöity punakaali. Leikkaa punakaali ohuiksi siivuiksi. Sekoita kannellisessa kulhossa sokeri, punaviinietikka ja kylmä vesi. Sekoita niin kauan, että sokeri sulaa. Lisää punakaalit kulhoon ja sekoita. Laita kansi kulhon päälle ja nosta jääkaappiin vähintään tunniksi.

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Avaa sämplyöitä niin, että saat levitettyä noin ruokalusikallisen bbq-kastiketta sämpylän sisäään. Laita nakki sämpylän väliin ja nosta valmiit sämpylät sopivan kokoiseen uunivuokaan. Ripottele vielä juustoraaste nakkien päälle ja nosta hot dogit lämmenneeseen uuniin 15 minuutiksi.

Pilko kevätsipuli pieniksi suikaleiksi. Laita smetana halutessasi pursotuspussiin.

Nosta hodarit uunista ja lisää päälle pikkelöityä punakaalia. Pursota smetanaa kaalien päälle ja ripottele vielä lopuksi kevätsipuli viimeistelemään makuelämys.

Tarjoa hot dogit heti lämpimänä.